Wednesday, February 23, 2011

hakim pun cikai...sape lagi nk percaya nk dorang

Kes khalwat hakim syarie pada 22 Mac

GEORGE TOWN - Hakim Mahkamah Rendah Syariah Pulau Pinang, Nik Bukhari Hashimy Nik Yahya menetapkan 22 Mac ini bagi membuat keputusan permohonan memindahkan perbicaraan kes khalwat hakim syarie dan pasangannya ke Mahkamah Tinggi Syariah di sini.
Nik Bukhari Hashimy membuat keputusan itu setelah menimbangkan bahawa pihak pendakwaan perlu meneliti bantahan bertulis daripada pihak pembelaan yang baru difailkan semalam kerana menolak permohonan pihak pendakwaan untuk memindahkan perbicaraan kes itu.
Pada prosiding lepas pihak pendakwaan, yang diwakili Ketua Pendakwa Syariah, Zulhairi Aziz membuat permohonan supaya perbicaraan kes khalwat Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang, Adam Tumiran, 43, dan pasangannya Nurul Izani Md. Isa, 34, dipindahkan dari Mahkamah Rendah Syariah ke Mahkamah Tinggi Syariah di sini.
Adam dan Nurul Izani yang bertugas sebagai penasihat kewangan di Kuala Lumpur dituduh melakukan kesalahan itu pada 5 Disember 2010 pukul 2.05 pagi di rumah nombor 18B, Kuarters Kerajaan Negeri, Jalan Masjid Negeri di sini.

No comments: